Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 2,2% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,3%), την Ελλάδα (0,7%) και την Ιταλία (1,0%). Τα υψηλότερα στην Εσθονία (4,9%), την Πολωνία και την Ουγγαρία (και οι δύο είχαν 4,7%).

Στο 2,2% επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο

Κατά 2,2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα κι ενώ τον Ιούνιο είχαν ενισχυθεί κατά 1,9%. Εναν χρόνο πριν ο δείκτης είχε αυξηθεί 0,4%.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ΕΕ ήταν 2,5% τον Ιούλιο, σημειώνοντας άνοδο από το 2,2% του Ιουνίου. Εναν χρόνο πριν ήταν 0,9%.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,3%), την Ελλάδα (0,7%) και την Ιταλία (1,0%). Τα υψηλότερα στην Εσθονία (4,9%), την Πολωνία και την Ουγγαρία (και οι δύο είχαν 4,7%).

Στο 2% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Βρετανία

Κατά 2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο σε ετήσια βάση μετά την άνοδο κατά 2,5% του Ιουνίου. Το ποσοστό ήταν χαμηλότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών. Εναν μήνα πριν ο πληθωρισμός είχε καταγράψει τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2018. Σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή ήταν αμετάβλητες.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ιδιοκατοίκησης (CPIH), αυξήθηκε κατά 2,1% σε ετήσια βάση μετά το 2,4% του Ιουνίου, με τις Μεταφορές να συμβάλουν περισσότερο στην κίνηση. Το ποσοστό του CPIH ήταν αμετάβλητο σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v