Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη μεγαλύτερη εξαγορά από το 2018 κάνει η Goldman Sachs

Στα €1,6 δισ. το τίμημα. To ντιλ για την ολλανδική NN Investment Partners, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 355 δισ. δολαρίων, θα επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της Goldman στην ευρωπαϊκή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Τη μεγαλύτερη εξαγορά από το 2018 κάνει η Goldman Sachs

Η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman Sachs συμφώνησε να αγοράσει τον επενδυτικό βραχίονα της ολλανδικής ασφαλιστικής NN Group έναντι 1,6 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της τράπεζας από τότε που ο David Solomon έγινε διευθύνων σύμβουλος το 2018.

To ντιλ για την NN Investment Partners, η οποία έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 355 δισ. δολαρίων, θα επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της Goldman στην ευρωπαϊκή διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και είναι το τελευταίο παράδειγμα συγχωνεύσεων που σαρώνει τον κλάδο.

Είναι επίσης ένα ακόμη σημάδι της αποφασιστικότητας του Solomon να αναπτύξει την αμερικανική τράπεζα σε περιοχές που κερδίζουν τακτικά τέλη, όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και πλούτου, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτησή της από δραστηριότητες με μεταβλητότητα, όπως μετοχές και trading ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v