Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη και τον Αύγουστο

Κοντά σε υψηλό 15 ετών ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ), που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, αν και κατέβασε ελαφρώς ταχύτητα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit.

Ισχυρές οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη και τον Αύγουστο

H επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης συνέχισε να αυξάνεται με ένα από τα πιο ισχυρά ποσοστά των τελευταίων δύο δεκαετιών τον Αύγουστο, με τον ρυθμό να κατεβάζει μόνο ελαφρώς ταχύτητα, παρά τις ευρείς καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Η ανάπτυξη στον τομέα υπηρεσιών ξεπέρασε την ανάπτυξη της μεταποίησης για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, με στήριξη από το περαιτέρω restart της οικονομίας.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) που περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε από το υψηλό 15 ετών των 60,2 μονάδων του Ιουλίου, στις 59,5 τον Αύγουστο. 

Το αποτέλεσμα είναι ίδιο με αυτό του Ιουνίου και είναι η δεύτερη ταχύτερη ανάπτυξη από το 2006.

Στη Γερμανία, όπου οι ομοσπονδιακές εκλογές διεξάγονται τον επόμενο μήνα, η επιχειρηματική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών, με τον σύνθετο δείκτη στις 60,6 μονάδες τον Αύγουστο από 62,4 τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v