Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριστική έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έδωσαν οι ΗΠΑ

Γίνεται το πρώτο εμβόλιο στις ΗΠΑ που κερδίζει τον πολυπόθητο χαρακτηρισμό, ανοίγει ο δρόμος για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ερχεται σχετική οδηγία από το Πεντάγωνο. Τι είπε η FDA για τα παιδιά.

Οριστική έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έδωσαν οι ΗΠΑ

Οριστική έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech χορήγησε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στο εμβόλιο των εταιρειών κατά του κορωνοϊού. 

Γίνεται έτσι το πρώτο εμβόλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες που κερδίζει τον πολυπόθητο χαρακτηρισμό.

Το εμβόλιο της Pfizer είχε λάβει από τον Δεκέμβριο άδεια επείγουσας χρήσης. Το εμβόλιο συνεχίζει να διατίθεται για τα παιδιά και τους εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών βάσει αυτής της άδειας υπό όρους, διευκρίνισε η FDA.

Η επιτροπή δεν συστήνει στην παρούσα φάση τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών. Οπως είπε ο εκπρόσωπος της FDA, «χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να είμαστε βέβαιοι ότι είαι ασφαλές το εμβόλιο και για μικρότερες ηλικίες».  

"Αξιολογήσαμε τα επιστημονικά δεδομένα και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε εκατοντάδες σελίδες" και "διενεργήσαμε τη δική μας ανάλυση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του εμβολίου", δήλωσε ο Πίτερ Μαρκς, επιστημονικός υπεύθυνος στους κόλπους της FDA. Διευκρίνισε ότι η διαδικασία παραγωγής του εμβολίου ελέγχθηκε επίσης, μεταξύ άλλων μέσω επισκέψεων στο εργοστάσιο.

Αναμένεται επίσης να ανοίξει τον δρόμο για να αρθούν τα προαπαιτούμενα που έθεταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, οι οποίοι ανέμεναν την οριστική έγκριση, πριν εφαρμόσουν την υποχρεωτικότητα. Πανεπιστήμια και νοσοκομεία αναμένεται να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ηδη το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να εκδώσει ανανεωμένη οδηγία, όπου θα απαιτείται από όλο το προσωπικό να είναι εμβολιασμένο, μετά την οριστική έγκριση από την FDA.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v