Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Online gaming μόνο 3 ώρες την εβδομάδα για τους ανήλικους στην Κίνα

Οι ανήλικοι επιτρέπεται να παίζουν μόνο τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές, σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς που είναι ωστόσο χτύπημα για τις εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών.

Online gaming μόνο 3 ώρες την εβδομάδα για τους ανήλικους στην Κίνα

Bιντεοπαιχνίδια μία ώρα τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές θα έχουν το δικαίωμα να παίζουν τα παιδιά διαδικτυακά στην Κίνα, υπό τους νέους περιορισμούς που αναμένεται να χτυπήσουν τους παρόχους παιχνιδιών όπως το NetEase και Tencent.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι κανόνες που δημοσιεύθηκαν σε κρατικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα, ήρθαν εν μέσω μιας μεγάλης ρυθμιστικής αναπροσαρμογής της τεχνολογικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία έχει εξαφανίσει δεκάδες δισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίηση των μεγαλύτερων παικτών της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι εταιρείες διαδικτυακών παιχνιδιών μπορούν να επιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν μόνο μεταξύ 8μμ και 9μμ τις Παρασκευές, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες. Οι εταιρείες θα πρέπει να εφαρμόσουν τους κανόνες χρησιμοποιώντας συστήματα εγγραφής πραγματικών ονομάτων και απαιτήσεις login.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κίνηση σχεδιάστηκε για να προστατεύσει την ψυχική και σωματική υγεία των ανηλίκων -κάτω των 18 ετών- και να αποτρέψει την κατάχρηση στο διαδικτυακό παιχνίδι.

Οι μετοχές των κορυφαίων κινεζικών παραγωγών παιχνιδιών υποχωρούν στο Χονγκ Κονγκ την Τρίτη, με την Tencent και την NetEase να χάνουν 3,5 και 3,7 %, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v