Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 10ετίας ανηφόρισε το αλουμίνιο

Οι τιμές αυξήθηκαν έως και 2,9%, στις 2.726,50 δολάρια στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, αγγίζοντας το πιο υψηλό σημείο από το 2011.

Σε υψηλό 10ετίας ανηφόρισε το αλουμίνιο

Σε υψηλό 10 ετών ανήλθε το αλουμίνιο, επεκτείνοντας την ανάκαμψη που καταγράφει τον τελευταίο χρόνο, καθώς η ζήτηση αυξάνεται και η προσφορά του συνήθως άφθονου μετάλλου δέχεται πιέσεις.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι τιμές αυξήθηκαν έως και 2,9%, στις 2.726,50 δολάρια στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, αγγίζοντας το πιο υψηλό σημείο από το 2011 και πλησιάζοντας το ιστορικό υψηλό των 3.300 δολαρίων ανά τόνο. Αυτό τροφοδοτεί ευρύτερες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, με τις Goldman Sachs Group Inc, Citigroup Inc. και Trafigura Group μεταξύ εκείνων που προβλέπουν περαιτέρω κέρδη.

Η προσφορά δέχεται όλο και περισσότερο προκλήσεις, ιδιαίτερα στην κορυφαία παραγωγό Κίνα. Η ενεργοβόρα βιομηχανία αλουμινίου έχει μπει στο στόχαστρο του Πεκίνου κατά τη διάρκεια της προσπάθειας καταστολής της ρύπανσης.

«Πολλές κινεζικές πολιτικές έχουν επηρεάσει πρόσφατα την παραγωγή αλουμινίου, αυξάνοντας τις τιμές», δήλωσε ο Wei Lai, αναλυτής της TF Futures Co., στη Σαγκάη. «Οι πολιτικές που περιλαμβάνουν το ανώτατο όριο κατανάλωσης ενέργειας αναμένεται να παραμείνουν για το υπόλοιπο της χρονιάς. Έτσι, η ανοδική δυναμική διατηρείται για το αλουμίνιο. Οι τιμές δύσκολα μπορούν να υποχωρήσουν όσο η ζήτηση παραμένει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v