Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία-κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίων σε 18 εκατ. άτομα στις αρχές του 2022

Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», δήλωσε αξιωματούχος. Το 58,8% του πληθυσμού στη χώρα έχει εμβολιασθεί πλήρως. Οι συστάσεις των ειδικών.

Γαλλία-κορωνοϊός: Τρίτη δόση εμβολίων σε 18 εκατ. άτομα στις αρχές του 2022

Η Γαλλία θέτει ως στόχο να έχει χορηγήσει την τρίτη αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid σε 18 εκατομμύρια άτομα μέχρι τις αρχές του 2022, δήλωσε αξιωματούχος.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ανωτάτη Αρχή Υγείας της Γαλλίας έκανε σύσταση για την χορήγηση τρίτης ενισχυτικής δόσης σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ανακοινώνοντας ότι οι υποψήφιοι για την τρίτη δόση εμβολίου μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από χθες, ο γάλλος αξιωματούχος εξήγησε ότι πρόκειται για σημαντική υγειονομική απαίτηση για την διεύρυνση της προστασίας, όπως δείχνουν μελέτες.

«Μιλάμε για 18 εκατομμύρια ανθρώπους περίπου οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τρίτη δόση. Ελπίζουμε ότι 12,4 εκατομμύρια θα έχουν λάβει την αναμνηστική δόση μέχρι το τέλος του έτους και οι υπόλοιποι στις αρχές του επομένου», είπε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 58,8% του πληθυσμού στην Γαλλία έχει εμβολιασθεί πλήρως, ενώ περισσότερο του 65% έχει λάβει μία δόση αφού έχει νοσήσει από την Covid-19.

Το τέταρτο κύμα της επιδημίας υποχωρεί στην Γαλλία, ωστόσο η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει επιφυλακτική στάση εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς μετά τις θερινές διακοπές.

Οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες, οι Γάλλοι χρειάζονται υγειονομικό πιστοποιητικό για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, μπαρ, μουσεία και αθλητικές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v