Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατηφόρισε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5,1% σε μηνιαία βάση. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Στατιστική Υπηρεσία, κατά τη σύγκριση των μηνιαίων στοιχείων, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ένας μήνας υψηλών πωλήσεων.

Κατηφόρισε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο

Κατά 5,1% μειώθηκε ο τζίρος στο γερμανικό λιανεμπόριο τον Ιούλιο, σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, έναντι πρόβλεψης για πτώση 0,9%.

Οπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, κατά τη σύγκριση των μηνιαίων στοιχείων, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ένας μήνας υψηλών πωλήσεων λόγω των μειωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη Γερμανία και την άρση του «ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης».

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 0,3% καθοδικά σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έναντι προσδοκίας για άνοδο κατά 3,7%.

Την ίδια ώρα, μεγάλες επιχειρήσεις «εθνικοί πρωταθλητές» όπως Siemens και BMW αντιμετωπίζουν μια διαρκή έλλειψη εξαρτημάτων, καθώς η διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα επηρεάζει άμεσα την παραγωγή και τη δυναμικότητα σειράς κλάδων και φέρνει φόβους για την ανάκαμψη.

Oικονομολόγοι αναμένουν ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχιστούν για μεγάλο μέρος της φετινής χρονιάς, το οποίο σημαίνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης θα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από μια άνοδο των καταναλωτικών δαπανών, που θα δώσει ώθηση στην ανάκαμψη από την ιστορική ύφεση της προηγούμενης χρονιάς, σημειώνουν οι FT.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v