Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξήσεις φόρων θέλει να περάσει ο Τζόνσον, σφοδρές αντιδράσεις

Αντιδράσεις από βουλευτές των Τόρις και πρώην υπουργούς. Προειδοποιούν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει ψηφοφόρους, αν προχωρήσει.

Αυξήσεις φόρων θέλει να περάσει ο Τζόνσον, σφοδρές αντιδράσεις

Στο Κοινοβούλιο επιστρέφει αυτή την εβδομάδα ο Μπόρις Τζόνσον, αντιμέτωπος ωστόσο με πολλές αντιδράσεις των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, εν μέσω πληροφοριών που τον θέλουν να σχεδιάζει αύξηση στη φορολογία για τους Βρετανούς εργαζόμενους, έτσι ώστε να ενισχύσει τη χρηματοδότηση προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν προηγουμένως ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει αυξήσεις και στην εθνική ασφάλιση, αντίθετα με τις δεσμεύσεις του Συντηρητικού Κόμματος το 2019, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

Βουλευτές των Τόρις και πρώην υπουργοί προειδοποιούν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός κινδυνεύει να χάσει ψηφοφόρους, εάν προχωρήσει σε αυξήσεις της εθνικής ασφάλισης κατά 10 δισ. λίρες (14 δισ. δολάρια).

Ο Jacob Rees-Mogg, επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, υπενθύμισε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ George H.W. Bush πλήρωσε βαρύ πολιτικό τίμημα, όταν δεν τήρησε τη δέσμευσή του για μη επιβολή νέων φόρων το 1988.

Αλλοι που εξέφρασαν ανησυχία το Σαββατοκύριακο ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Philip Hammond, ο πρώην πρωθυπουργός John Major, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα και τα συνδικάτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v