Σφοδρό κύμα γρίπης περιμένει τώρα το Ισραήλ

Ενας νέος πονοκέφαλος για τις υγειονομικές αρχές, που εκτιμούν ότι φέτος η χώρα θα χτυπηθεί σκληρά και από έναν ακόμα ιό. Τι προκαλεί τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Σφοδρό κύμα γρίπης περιμένει τώρα το Ισραήλ

Για κύμα γρίπης που μάλιστα αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα φέτος, προετοιμάζονται οι υγειονομικές αρχές του Ισραήλ. Ο ιός αναμένεται να αφιχθεί το Νοέμβριο, δημιουργώντας κινδύνους για το σύστημα υγείας που ήδη αντιμετωπίζει περίπου 700 σοβαρές περιπτώσεις ασθενών με Covid-19.

Από τον Μάρτιο του 2020, στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κρούσμα γρίπης καθώς οι κάτοικοι ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στη χρήση της προστατευτικής μάσκας. Επιπλέον την περσινή περίοδο της εποχικής γρίπης, η χώρα ήταν εν πολλοίς σε lockdown και τα σχολεία κλειστά. Ωστόσο, το καλοκαίρι τόσο στο Ισραήλ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, οι άνθρωποι άρχισαν να βγάζουν τις μάσκες και καταγράφηκε μεγάλη αύξηση σε αναπνευστικούς ιούς και μολύνσεις.

Στο Ισραήλ, οι παιδιατρικοί θάλαμοι είναι γεμάτοι και οι γιατροί πιστεύουν ότι ο ρυθμός κρουσμάτων γρίπης θα είναι ακόμα μεγαλύτερος φέτος, όχι μόνο από πέρυσι αλλά και από άλλες χρονιές. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα χτυπήσει νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός μεταλλάσσεται κάθε χρόνο και γι’ αυτό πρέπει να χορηγείται νέα δόση εμβολίου με βάση τις προβλέψεις του ΠΟΥ αναφορικά με ποια στελέχη αναμένεται να κυκλοφορήσουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προβλέψεις είναι σωστές και τα εμβόλια λειτουργούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v