Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αντιδράσεις για τη θεματολογία της τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων καγκελαρίων

Ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έγραψε στο τουίτερ ότι ουσιαστικά ζητήματα όπως η εκπαίδευση δεν συζητήθηκαν καν. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε το γεγονός ότι στην τηλεμαχία δεν έγινε λόγος για την παιδική φτώχεια.

Γερμανία: Αντιδράσεις για τη θεματολογία της τηλεμαχίας των τριών υποψηφίων καγκελαρίων

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία των τριών υποψηφίων καγκελαρίων, του Άρμιν Λάσετ των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), του Όλαφ Σολτς των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και της Αναλένα Μπέρμποκ των Πρασίνων (Die Gruenen), τα κόμματα τα οποία δεν συμμετείχαν, δηλαδή η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η Αριστερά (Die Linke) και οι Φιλελεύθεροι (FDP), επέκριναν την επιλογή των θεμάτων από τα δίκτυα ARD και ZDF.

Ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ έγραψε στο τουίτερ ότι ουσιαστικά ζητήματα όπως η εκπαίδευση δεν συζητήθηκαν καν. Αντιθέτως, συζητήθηκε κυρίως η αναδιανομή πόρων. Πάνω απ 'όλα, ωστόσο, κυριάρχησε η έλλειψη ιδεών για το πώς η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να ενισχυθεί μετά την κρίση, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για κοινωνικά και οικολογικά έργα.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), Ντίτμαρ Μπαρτς, επέκρινε το γεγονός ότι στην τηλεμαχία δεν έγινε λόγος για την παιδική φτώχεια, την άνοδο του πληθωρισμού και την εξίσωση των συνθηκών ζωής στην ανατολική και τη δυτική Γερμανία . Ο Μπαρτς εξήρε όμως το γεγονός ότι ένα «κεντρικό» ερώτημα στη συζήτηση ήταν εάν το κόμμα της Αριστεράς θα συμπεριληφθεί ή όχι σε κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Ο συμπρόεδρος του AfD Τίνο Κρούπαλα είπε στο ZDF ότι οι ανησυχίες της μεσαίας τάξης ελάχιστα απασχόλησαν. Για παράδειγμα, η γενική αύξηση των τιμών και η ανάγκη για φορολογική μεταρρύθμιση δεν εθίγησαν καθόλου.

Αλλά και η εφημερίδα «Politico» έγραψε με έκπληξη: «Εκτός από την εσωτερική πολιτική, την πολιτική για το κλίμα και την υγεία, προφανώς δεν έμεινε χρόνος για άσχετα θέματα, όπως η εξωτερική και η ευρωπαϊκή πολιτική…».Εκπρόσωποι των κομμάτων τα οποία συμμετείχαν με τους υποψήφιους καγκελαρίους τους, ωστόσο, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την τηλεμαχία των τριών. Μια γρήγορη δημοσκόπηση αστραπή για λογαριασμό του ARD έδειξε μεν ότι νικητής εξήλθε ο Όλαφ Σολτς, αλλά και οι άλλοι δύο υποψήφιοι, Λάσετ και Μπέρμποκ τα πήγαν καλά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v