Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Υπό έλεγχο με τη βοήθεια της βροχής η πυρκαγιά στην Ανδαλουσία

Περί τους 500 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από οχήματα με εκτοξευτήρες νερού, επιστρατεύτηκαν για την αντιμετώπιση της γιγάντιας πυρκαγιάς που κατέκαυσε 80.000 στρέμματα δάσους.

Ισπανία: Υπό έλεγχο με τη βοήθεια της βροχής η πυρκαγιά στην Ανδαλουσία

Η καταστροφική δασική πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο ενός πυροσβέστη και την απομάκρυνση 2.600 ανθρώπων από τις εστίες τους στην νότια Ισπανία βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη κοντά στην Μάλαγα της Ανδαλουσίας, «θεωρείται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο. Η βροχή που πέφτει εδώ και ώρες ήταν ο καλύτερος σύμμαχος», δήλωσε στο Twitter ο πρόεδρος της περιφέρειας της Ανδαλουσίας Χουάν Μανουέλ Μορένο.

Περί τους 500 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από οχήματα με εκτοξευτήρες νερού, επιστρατεύτηκαν για την αντιμετώπιση της γιγάντιας πυρκαγιάς που κατέκαυσε 80.000 στρέμματα δάσους.Από την Κυριακή, 260 στρατιώτες ειδικής μονάδας του στρατού αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά, η οποία ενισχύθηκε τις πρώτες της ημέρες από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ανέμους, κόστισε την ζωή σε 44χρονο πυροσβέστη και οδήγησε στην απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε από εμπρησμό.

Καταστροφικές πυρκαγιές ενισχυμένες από τον καύσωνα έπληξαν φέτος πολλές άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τουρκία και η Αλγερία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v