Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάσετ-Γερμανία: Οχι σε ψυχρό πόλεμο με την Κίνα

Η Ευρώπη να δημιουργήσει τον δικό της δρόμο του μεταξιού αντί να αντιπαρατίθεται με το Πεκίνο, δηλώνει ο υποψήφιος καγκελάριος Άρμιν Λάσετ. Δηλώνει υπέρ μιας "ισχυρότερης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής".

Λάσετ-Γερμανία: Οχι σε ψυχρό πόλεμο με την Κίνα

Ο υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ προειδοποιεί για τον κίνδυνο αντιπαράθεσης με την Κίνα και προτείνει τον ευρωπαϊκό δρόμο του μεταξιού για να μπορέσει να την ανταγωνισθεί, αντί να επικρίνει το δρόμο του μεταξιού της Κίνας.

«Ένας νέος ψυχρός πόλεμος θα μας έκανε μεγάλο κακό. Η Κίνα ανταγωνίζεται οικονομικά την Ευρώπη, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν είναι δημοκρατία, αυτά πρέπει και θα τα επικρίνουμε πάντα, αλλά η Ευρώπη θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κάποιον τρόπο τον (οικονομικό) ανταγωνισμό της Κίνας», δήλωσε ο Λάσετ στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει η Ευρώπη επιτυχώς τον ανταγωνισμό της Κίνας, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) τάχθηκε συγκεκριμένα «υπέρ μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής βιομηχανικής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να διασυνδέσουμε τις δυνατότητες διαφόρων οικονομικών περιοχών, να προωθήσουμε την έρευνα, να υποστηρίξουμε τις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και να διευκολύνουμε τις επενδύσεις. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην κβαντική υπολογιστική, την τεχνητή νοημοσύνη, την παραγωγή τσιπ και μπαταριών», όπως είπε.

«Η Ευρώπη χρειάζεται να αποκτήσει κυριαρχία σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς ακόμη και στην κατασκευή απλών καθημερινών προϊόντων. Αντί να επικρίνει την επέκταση του νέου δρόμου του μεταξιού της Κίνας μέχρι το γερμανικό λιμάνι του Ντούισμπουργκ, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφεύρει η ίδια έναν δικό της δρόμο μεταξιού. Πρέπει να βρει τρόπους με τους οποίους να μπορούμε να βγούμε ενεργά στον κόσμο: από την Μεσόγειο έως την Αφρική. Κάτι τέτοιο θα ήταν χρήσιμο και για την Γερμανία ως εξαγωγικό έθνος», κατέληξε.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Handelsblatt

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v