Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Η Fed βλέπει ολοκλήρωση του tapering στα μέσα του 2022

Οι δείκτες για τον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας, υπογράμμισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Πάουελ: Η Fed βλέπει ολοκλήρωση του tapering στα μέσα του 2022

Η Fed παραμένει πλήρως δεσμευμένη στην επίτευξη των στόχων της για την πλήρη απασχόληση και τον πληθωρισμό, τόνισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC.

Όπως τόνισε, τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας θα διασφαλίσουν ότι η νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη είναι πιθανό να συνεχίσει να κινείται με τον τρέχοντα ισχυρό ρυθμό ως το τέλος του έτους, αλλά πρόσθεσε ότι σε κάποιες βιομηχανίες οι βραχυπρόθεσμοι περιορισμοί στην προσφορά περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα.

Ο πληθωρισμός είναι υψηλός και πιθανότατα θα παραμείνει υψηλός για κάποιους μήνες, προτού αρχίσει να υποχωρεί, επισήμανε. Όπως ανέφερε, οι δείκτες για τον μακροπρόθεσμο πληθωρισμό εξακολουθούν να ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας.

«Η Fed θα απαντήσει αν ο πληθωρισμός παραμένει υψηλότερος από ότι αναμένεται» τόνισε.

Ο κ. Πάουελ, σημείωσε ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συζήτησαν την περιστολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Αν και δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι αν η οικονομία παραμείνει σε τροχιά το «tapering» του προγράμματος αγορών ομολόγων θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή στα μέσα του επόμενου χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v