Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μade in Britain ντομάτες και αγγούρια τα επόμενα θύματα της κρίσης φυσικού αερίου

Η πρόσφατη αύξηση του κόστους φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τα θερμοκήπια πρέπει να θερμαίνονται τον χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος.

Μade in Britain ντομάτες και αγγούρια τα επόμενα θύματα της κρίσης φυσικού αερίου

Ανεβαίνει το κόστος της καλλιέργειας βρετανικών ντοματών, αγγουριών και πιπεριών. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι ακόμη ένα παράδειγμα του πώς η κρίση της ενέργειας χτυπάει τον τομέα τροφίμων της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα λαχανικά αυτά δεν είναι κατάλληλα για καλλιέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μπορούν να καλλιεργηθούν σε θερμοκήπια.

Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση του κόστους φυσικού αερίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς τα θερμοκήπια πρέπει να θερμαίνονται τον χειμώνα που ο καιρός είναι κρύος. Οι αυξημένοι λογαριασμοί ενέργειας είναι «ένα τεράστιο πρόσθετο βάρος» για τους καλλιεργητές και ορισμένοι μπορεί να μειώσουν ή να καθυστερήσουν τις καλλιέργειες.

Το υψηλότερο κόστος αυξάνει τον κίνδυνο πληθωρισμού των τροφίμων, καθώς ο τομέας αντιμετωπίζει επίσης ελλείψεις οδηγών φορτηγών και προβλήματα προσωπικού μετά το Brexit και την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v