Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά επιπλέον S-400 προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Αποφασισμένος να αψηφήσει εκ νέου τις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε νέα αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος. Κανείς δεν θα μας υποδείξει τι θα αγοράσουμε, αναφέρει.

Αγορά επιπλέον S-400 προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα αγοράσει επιπλέον S-400, παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που έδωσε στο CBS.

Αγκυρα και Μόσχα διαπραγματεύονται την μεταφορά τεχνολογίας και τοπική παραγωγή πριν από μια πιθανή αγορά δεύτερου συστήματος, μεταδίδει το Bloomberg. Το πρώτο αγοράστηκε το 2019 και οδήγησε στην επιβολή κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν θα είναι σε θέση να εμπλακεί στους όρους και το είδος του αμυντικού συστήματος που θα αποκτήσουμε, από πια χώρα θα είναι και σε τι επίπεδο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στο CBS όταν ερωτήθηκε αν σκοπεύει να προχωρήσει σε νέα αγορά. «Μόνο εμείς παίρνουμε τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.
Όταν ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι αυτό «ακούγεται σαν ‘ναι’», ο Ερντογάν απάντησε «φυσικά, φυσικά ‘ναι’».

Ο Alexander Mikheyev, επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας εξαγωγής οπλικών συστημάτων Rosoboronexport είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι ήταν στα τελικά στάδια της διαπραγμάτευσης για μια νέα συμφωνία για τους S-400. Ερντογάν και Πούτιν θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στο Σόσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v