Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Evergrande: Πουλά μερίδιο $1,5 δισ. που κατέχει σε κινεζική τράπεζα

O κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται αντιμέτωπος με δάνεια άνω των 300 δισ. δολαρίων, κάνει αγώνα για να συγκεντρώσει κεφάλαια καθώς είναι αντιμέτωπος με διορία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους $47,5 εκατ. την Τετάρτη.

Evergrande: Πουλά μερίδιο $1,5 δισ. που κατέχει σε κινεζική τράπεζα

Μερίδιο 1,5 δισ. δολαρίων που κατέχει στη Shengjing Bank -κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων- θα πουλήσει η χρεωμένη κινεζική εταιρεία κατασκευής ακινήτων Evergrande.

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός γίγαντας που βρίσκεται αντιμέτωπος με δάνεια άνω των 300 δισ. δολαρίων κάνει αγώνα για να συγκεντρώσει κεφάλαια καθώς είναι αντιμέτωπος με διορία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων την Τετάρτη -οφείλει επίσης πληρωμές σε τράπεζες και προμηθευτές.

Σε έγγραφα που υπέβαλε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ το πρωί της Τετάρτης, η Evergrande ενημέρωσε ότι έχει κλείσει συμφωνία για πώληση 1,75 δισ. μετοχών που κατέχει στη Shengjing Bank, στη Shenyang Shengjing Finance Investment Group, έναντι 5,70 γουάν ανά μετοχή. Αυτές οι μετοχές αντιπροσωπεύουν το 19,93% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v