Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deal $11,5 δισ. από τη Merck για την αγορά της Acceleron Pharma

Eξαγοράζει την εισηγμένη στις ΗΠΑ έναντι $180 ανά μετοχή σε μετρητά, σε μία συμφωνία που αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο.

Deal $11,5 δισ. από τη Merck για την αγορά της Acceleron Pharma

Συμφωνία 11,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Acceleron Pharma έκλεισε ο αμερικανικός όμιλος βιοεπιστημών Merck, έτσι ώστε να επεκτείνει τις καρδιαγγειακές θεραπείες.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, εξαγοράζει την εισηγμένη στις ΗΠΑ Acceleron έναντι $180 ανά μετοχή σε μετρητά, σε ένα deal που αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο.

Η Acceleron, με έδρα το Cambridge της Μασαχουσέτης, είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που αναπτύσσει θεραπείες με βάση πρωτεΐνες για τη θεραπεία ορισμένων τύπων καρκίνων και σπάνιων ασθενειών. Η εταιρεία κυκλοφορεί στο εμπόριο το Reblozyl, ένα φάρμακο που θεραπεύει την αναιμία σε ορισμένες διαταραχές του αίματος, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στον Καναδά, σε συνεργασία με την Bristol-Myers Squibb, η οποία έχει ποσοστό 11,5 % στην Acceleron.

Η τιμή της μετοχής της Acceleron υποχωρούσε κατά 4%, ενώ της Merck ενισχυόταν κατά 2,4%, μετά την είδηση της συμφωνίας την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v