Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Evergrande

Η αναστολή διαπραγμάτευσης ζητήθηκε από την ίδια την εταιρεία, καθώς επίκειται ανακοίνωση μιας μεγάλης συναλλαγής. Πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από το κινεζικό real estate. Η Fantasia αθέτησε πληρωμή ομολόγου.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις μετοχές της Evergrande

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της προβληματικής κινεζικής εταιρείας Evergrande αποφάσισαν οι αρμόδιες αρχές στο Χονγκ Κονγκ, καθώς έχασε και δεύτερη προθεσμία για την πληρωμή τόκου ομολόγων της.

Αναστολή διαπραγμάτευσης αποφασίστηκε επίσης για τις μετοχές της θυγατρικής Evergrande Property Services Group.

Το Reuters αναφέρει πως το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν αιτιολόγησε την αναστολή διαπραγμάτευσης και δεν είναι σαφές ποιος τη ζήτησε. Ωστόσο, γρήγορα υπήρξαν εικασίες για το ενδεχόμενο αποεπένδυσης.

Πριν από λίγη ώρα, το Reuters μετέδωσε πως η αναστολή διαπραγμάτευσης ζητήθηκε από την ίδια την εταιρεία, καθώς επίκειται ανακοίνωση μιας μεγάλης συναλλαγής.

Με το παθητικό της να αντιστοιχεί στο 2% του ΑΕΠ της Κίνας, η Evergrande έχει προκαλέσει ανησυχία πως τα δικά της προβλήματα θα μπορούσαν να εξαπλωθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και να έχουν επιπτώσεις παγκοσμίως, αν και οι ανησυχίες έχουν κάπως αμβλυνθεί μετά τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγοραστών οικιστικών ακινήτων.

Πληθαίνουν τα σύννεφα πάνω από το κινεζικό real estate

 Στο μεταξύ, εντείνονται οι φόβοι για την κατάσταση του κατασκευαστικού τομέα της Κίνας μετά τα δημοσιεύματα ότι η Fantasia αθέτησε πληρωμή ομολόγου την περασμένη εβδομάδα. 

Η Fitch υποβάθμισε την αξιολόγηση της Fantasia σε «CCC-» από «B», προειδοποιώντας παράλληλα ότι η αβεβαιότητα γύρω από την οικονομική της κατάσταση σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιήσει πληρωμή 208 εκατ. δολαρίων για κουπόνι ομολόγου τη Δευτέρα. 

Προηγουμένως, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Fantasia αθέτησε πληρωμή 100 εκατ. δολαρίων σε ομολογιούχους στις 28 Σεπτεμβρίου. 

«Το ομόλογο ήταν εγγυημένο από την εταιρεία, αλλά δεν φαίνεται ότι είχε αναγραφεί στους ισολογισμούς της» σημείωσε η Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v