Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πληροφοριοδότης» βγάζει στη… σέντρα το Facebook

Η Haugen, πρώην product manager, υποστηρίζει ότι το Facebook είπε ψέματα στο κοινό όσον αφορά τις προσπάθειες που έκανε για να αντιμετωπίσει το μίσος, τη βία και την παραπλάνηση.

«Πληροφοριοδότης» βγάζει στη… σέντρα το Facebook

Πληροφοριοδότης κατηγορεί το Facebook ότι τοποθετεί «το κέρδος πάνω από την ασφάλεια», δηλώνοντας ότι έχει διαμαρτυρηθεί στις αρμόδιες αρχές υποστηρίζοντας ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραπλανά τους επενδυτές.

Η Frances Haugen, πρώην product manager του Facebook, μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes αποκάλυψε ότι είναι αυτή που διέρρευσε εσωτερικά έγγραφα στη Wall Street Journal. Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, το μέσο βρίσκεται στη χειρότερη κρίση του από την εποχή του σκανδάλου της Cambridge Analytica.

Η Haugen υποστηρίζει ότι το Facebook είπε ψέματα στο κοινό όσον αφορά τις προσπάθειες που έκανε για να αντιμετωπίσει το μίσος, τη βία και την παραπλάνηση στην πλατφόρμα και παρουσίασε δεκάδες χιλιάδες σελίδες εγγράφων ως απόδειξη. «Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ του τι είναι καλό για το κοινό και τι είναι καλό για το Facebook», υποστήριξε.

Οι δικηγόροι της Haugen έχουν υποβάλει τον περασμένο μήνα «τουλάχιστον οκτώ αναφορές» στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

«Στηρίζουμε τις δημόσιες δηλώσεις μας και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση έχουν οι ρυθμιστικές αρχές», έσπευσε να απαντήσει η Lena Pietsch, επικεφαλής επικοινωνίας του Facebook, με δήλωσή της μετά την εκπομπή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v