Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων η Evergrande

Oρισμένοι ομολογιούχοι είπαν πως δεν έλαβαν πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, που έπρεπε να καταβληθούν σήμερα.

Έχασε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων η Evergrande

Η China Evergrande Group έχασε τον τρίτο γύρο πληρωμών ομολόγων μέσα σε τρεις εβδομάδες, εντείνοντας τους φόβους της αγοράς για μετάδοση της κρίσης και σε άλλες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ορισμένοι ομολογιούχοι είπαν πως δεν έλαβαν πληρωμές κουπονιών συνολικού ύψους 148 εκατ. δολαρίων για τα χρεόγραφα λήξεως Απριλίου 2022, Απριλίου 2023 και Απριλίου 2024, που έπρεπε να καταβληθούν σήμερα, ενώ ο όμιλος είχε χάσει δυο ακόμα πληρωμές τον Σεπτέμβριο.

Πλέον οι επενδυτές κινδυνεύουν με μεγάλες απώλειες στο τέλος των 30ημερων περιόδων χάριτος, καθώς η Evergrande προσπαθεί να διευθετήσει υποχρεώσει που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια.

Η Evergrande δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Εν τω μεταξύ, ομόλογα συνολικού ύψους 101,2 δισ. δολαρίων που έχουν εκδώσει άλλες κινεζικές εταιρείες ανάπτυξης λήγουν το επόμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv, και ήδη η αγορά «βλέπει» περισσότερες χρεοκοπίες, στην περίπτωση που δεν υπάρξει σημαντική βελτίωση στο ζήτημα της ρευστότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v