Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merck: Φουλάρει τις μηχανές παραγωγής για το χάπι κατά της Covid-19

Η εταιρεία που έκανε αίτηση για άδεια στις ΗΠΑ κλείνει συνεχώς συμβόλαια με κυβερνήσεις. Εδωσε άδεια σε οκτώ βιομηχανίες για παραγωγή γενοσήμων.

Merck: Φουλάρει τις μηχανές παραγωγής για το χάπι κατά της Covid-19

Η Merck σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητά της για το αντιιικό χάπι κατά της Covid-19 την επόμενη χρονιά καθώς κυβερνήσεις σπεύδουν να το παραγγείλουν.

Η αμερικανική εταιρεία έκανε αίτηση για έκτακτη άδεια χρήσης στις ΗΠΑ μετά από έρευνες που δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει νοσηλείες και θανάτους κατά 50%.

Η αυξανόμενη ζήτηση για την πρώτη θεραπεία κατά της Covid-19 που λαμβάνεται από το στόμα είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να δούμε καταστάσεις ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίσαμε στα πρώτα στάδια διάθεσης των εμβολίων, σημειώνουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τη Merck υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εξασφαλισμένα συμβόλαια με Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Νότια Κορέα, ενώ συζητήσεις γίνονται με πολλές άλλες χώρες. Η εταιρεία παράλληλα συμφώνησε να δώσει άδειες σε οκτώ παραγωγούς γενοσήμων για να φτιάξουν φθηνότερες εκδόσεις του χαπιού, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά και αυτό δεν θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο φτωχές χώρες.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία προειδοποίησε ότι το χάπι δεν είναι υποκατάστατο των εμβολίων και ότι, στην αρχή τουλάχιστον, θα χορηγείται σε όσους έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης αφότου διαγνωστούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο αμερικανικός όμιλος έχει στόχο να αυξήσει τη δική του παραγωγή από τα 10 εκατομμύρια θεραπευτικές αγωγές σε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια το 2022, κάτι που ισοδυναμεί με 800 εκατομμύρια δισκία. Δεν μπορεί όμως να δώσει πρόβλεψη για την παραγωγή και τις τιμές από τους παραγωγούς γενοσήμων που κατά κύριο λόγο θα απευθυνθούν σε φτωχές χώρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v