Επιστροφή σε ανάπτυξη για τη βρετανική οικονομία

Πρώτη συρρίκνωση σε έξι μήνες μετά την αναθεώρηση του Ιουλίου σε πτώση του ΑΕΠ κατά 0,1% - παραμένει ωστόσο 0,8% υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν προ πανδημίας. Πώς κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό έλλειμμα.

Επιστροφή σε ανάπτυξη για τη βρετανική οικονομία

Σε ανάπτυξη επέστρεψε η βρετανική οικονομία τον Αύγουστο αφότου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε έξι μήνες τον Ιούλιο, διατηρώντας την αίσθηση και τα στοιχήματα των αγορών που θέλουν την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξάνει τα επιτόκια πριν το τέλος της χρονιάς.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, μετά την αναθεώρηση του Ιουλίου σε πτώση κατά 0,1%. Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ παραμένει 0,8% υψηλότερα από το επίπεδο που ήταν προ πανδημίας, τον Φεβρουάριο του 2020.

Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,8% μηνιαίως, ελαφρώς περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η αύξηση αποδίδεται στην άνοδο κατά 16% που κατέγραψε ο εξορυκτικός τομέας. Σε αντίθεση, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου παρουσίασε μηνιαία πτώση 2,8%, ενώ ο τομέας ύδρευσης 0,8%. Ο μεταποιητικός κλάδος αναπτύχθηκε κατά 0,5%.

Στο μέτωπο του εμπορίου, το συνολικό εμπορικό έλλειμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιρουμένoυ του μη νομισματικού χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, υποχώρησε κατά 5,5 δισ. στερλίνες, στα £4,2 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v