Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2010 για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ

Ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με ένα μήνα πριν -οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση ωστόσο ενισχύθηκε κατά 8,6%, που είναι νέο υψηλό ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη άνοδος από το 2010 για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ

Με πιο ήπιο ρυθμό αυξήθηκαν μηνιαίως οι τιμές παραγωγού στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Σεπτέμβριο, καθώς το κόστος των υπηρεσιών κατέβασε ταχύτητα, με τη μετάλλαξη Δέλτα να επηρεάζει τη ζήτηση. Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με ένα μήνα πριν. Η μέση πρόβλεψη των οικονομολόγων έκανε λόγο για μηνιαία άνοδο κατά 0,6%.

Σύμφωνα με τους Financial Times ωστόσο, οι τιμές παραγωγού ήταν 8,6% υψηλότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, καταγράφοντας την πιο μεγάλη άνοδο από τον Νοέμβριο του 2010, όταν άρχισαν να γίνονται ετήσιες μετρήσεις. Ηταν ο έκτος διαδοχικός μήνας που η ετήσια αύξηση έκανε υψηλό ρεκόρ. Εναν μήνα πριν είχαν κινηθεί ανοδικά κατά 8,3%, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 8,7%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,2%, καταγράφοντας την πιο μικρή άνοδο της φετινής χρονιάς -σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, κινήθηκε ανοδικά κατά 6,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v