Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Valneva: Καλύτερο το εμβόλιό μας από της AstraZeneca

Οι ασθενείς που έλαβαν δύο δόσεις είχαν περισσότερα αντισώματα και λιγότερες παρενέργειες από αυτούς που έκαναν το AstraZeneca, ενημέρωσε η γαλλική φαρμακοβιομηχανία. Κέρδη 35% για τη μετοχή.

Valneva: Καλύτερο το εμβόλιό μας από της AstraZeneca

Να ζητήσει έγκριση για το πειραματικό εμβόλιό της κατά της Covid-19 ετοιμάζεται η Valneva, αφού, όπως ενημερώνει, προκαλεί καλύτερη ανοσία από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ασθενείς που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου της είχαν περισσότερα αντισώματα και λιγότερες παρενέργειες από αυτούς που έκαναν το AstraZeneca, σε μία μελέτη σε 4.000 ενήλικες.

Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, έτσι ώστε να πάρει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Εχει ήδη υποβάλει τα στοιχεία στη ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η κυβέρνηση ακύρωσε την παραγγελία της για το εμβόλιο τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία δήλωσε τη Δευτέρα ότι κάνει μια τελική επικύρωση, για να επαληθεύσει την ακεραιότητα των δεδομένων της κατόπιν αιτήματος της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής, προτού μπορέσει να υποβάλει την έκθεση μελέτης.

Η μετοχή της καταγράφει κέρδη 35% στο χρηματιστήριο στο Παρίσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v