Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις $13 δισ. εξασφάλισε η Βρετανία

Τα 18 deals που έχει ήδη κλείσει θα οδηγήσουν στη δημιουργία 30.000 θέσεων εργασίας. Bill Gates, David Solomon, Jamie Dimon και Stephen Schwarzman, μεταξύ των προσκεκλημένων στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων που φιλοξενεί.

Επενδύσεις $13 δισ. εξασφάλισε η Βρετανία

H βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 9,7 δισ. στερλίνες (13,4 δισ. δολάρια) νέων ξένων επενδύσεων, καθώς ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί να αντιστρέψει την ελεύθερη πτώση χρηματοδότησης μετά το Brexit.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η κυβέρνηση φιλοξενεί την πρώτη της Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για Επενδύσεις την Τρίτη, σε μία προσπάθεια να πείσει τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στον κόσμο να ρίξουν χρήματα στη Βρετανία.

Η σύνοδος κορυφής έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για το Ηνωμένο Βασίλειο που αντιμετωπίζει πληθώρα οικονομικών κρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων εργατικού δυναμικού, των υψηλών ρεκόρ τιμών του φυσικού αερίου και των διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ενα σημαντικό μέρος των προσκεκλημένων προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Bill Gates, του CEO της Goldman Sachs David Solomon, του επικεφαλής της JPMorgan Jamie Dimon και του CEO της Blackstone, Stephen Schwarzman.

Σύμφωνα με τη Dowing Street, τα 18 deals που έχουν ήδη εξασφαλιστεί θα οδηγήσουν στη δημιουργία τουλάχιστον 30.000 θέσεων εργασίας και θα οδηγήσουν στη χρηματοδότηση βασικών τομέων, όπως η ενέργεια υδρογόνου, η βιώσιμη στέγαση και η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή. Θα δούμε νέες συνεργασίες για την πράσινη ανάπτυξη που θα προκύψουν από τη σημερινή Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Επενδύσεων», ανέφερε ο Τζόνσον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v