Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ρωσία επιβάλλει lockdown μετά τα κρούσματα-ρεκόρ

Ως και δύο εβδομάδες αναγκαστική αργία θα επιβάλει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Κάλεσμα στους ηλικιωμένους στη Μόσχα να μείνουν σπίτι για τέσσερις μήνες.

Η Ρωσία επιβάλλει lockdown μετά τα κρούσματα-ρεκόρ

Η Ρωσία θα προχωρήσει στην επιβολή lockdown, για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν εκτιναχθεί σε επίπεδα-ρεκόρ. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους ότι θα ζητηθεί από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύξει αναγκαστική αργία σε όλη τη χώρα από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου. 

Στις περιοχές όπου η επιδημιολογική κατάσταση είναι πιο σοβαρή, η αργία θα ισχύσει από τις 23 Οκτωβρίου, τόνισε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Τατιάνα Γκολίκοβα. 

«Η πίεση στο σύστημα υγείας συνεχίζει να αυξάνεται και δεδομένης της κατάστασης, πρέπει να λάβουμε έγκαιρα μέτρα» σημείωσε ο κ. Μισούστιν, ο οποίος ζήτησε από την κα Γκολίκοβα να παρουσιάσει τις προτάσεις σε κυβερνητική σύσκεψη με τον κ. Πούτιν την Τετάρτη. 

«Η εμπειρία από τα προηγούμενα περιοριστικά μέτρα έχει δείξει την αποτελεσματικότητά τους» πρόσθεσε.

Τα ημερήσια κρούσματα στη Ρωσία ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 30.000, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν την Τρίτη στο επίπεδο-ρεκόρ των 1.015, ημερήσιος αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Λεττονία ανακοίνωσε την επιβολή lockdown για ένα μήνα, με τον πρωθυπουργό της χώρας να προειδοποιεί ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μόσχα: Κάλεσμα στους ηλικιώμενους να μείνουν σπίτι για τέσσερις μήνες

Οι αρχές της πόλης της Μόσχας κάλεσαν επίσης τους ηλικιωμένους να παραμείνουν στο σπίτι για τέσσερις μήνες και είπε στις επιχειρήσεις να βάλουν τουλάχιστον το 30% του προσωπικού να εργάζεται από το σπίτι, καθώς παρατηρείται αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στη Ρωσία.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε στο μπλογκ του ότι μεταξύ των ατόμων που πέθαναν στην Μόσχα λόγω του κορονοϊού, το 86% ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι κατά κανόνα δεν είχαν εμβολιασθεί.

Ο Σομπιάνιν είπε ότι επαναλαμβάνεται η περσινή ιστορία, όταν τον Σεπτέμβριο άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα, με την έξαρση να φθάνει στην κορύφωση της τον Δεκέμβριο.

Οι νέοι κανόνες στη ρωσική πρωτεύουσα τίθενται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πόλης της Μόσχας.

Αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά - Τα μισά με κλινικά συμπτώματα

Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου Covid-19 μεταξύ των ανηλίκων στη Ρωσία έχει πολλαπλασιαστεί, με τους μισούς να έχουν κλινικά συμπτώματα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Σε σχέση με το προηγούμενο έτος η νοσηρότητα των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών έχει επίσης αυξηθεί πολλαπλάσια και περίπου τα μισά [από τα περιστατικά] έχουν έντονα κλινικά συμπτώματα. Γι' αυτό τον λόγο και η επιβάρυνση της παιδιατρικής διεύθυνσης έχει αυξηθεί σήμερα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v