Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αργία μιας εβδομάδας στη Ρωσία για να ανακοπεί το κύμα κρουσμάτων

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Δύο οι εβδομάδες σε περιοχές με πολλά κρούσματα.

Αργία μιας εβδομάδας στη Ρωσία για να ανακοπεί το κύμα κρουσμάτων

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενέκρινε την πρόταση για την καθιέρωση στη χώρα ημερών αργίας από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοεμβρίου, που έκανε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα και η οποία αποσκοπεί να αναχαιτισθεί το κύμα της πανδημίας που πλήττει τη χώρα, και κάλεσε τις περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση της πανδημίας να καθιερώσουν τις ημέρες αργίας ήδη από τις 23 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ανακόψουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει την πρόταση για την καθιέρωση των ημερών αργίας σε όλη τη χώρα την περίοδο από τις 30 Οκτωβρίου έως την 7η Νοεμβρίου, χωρίς καμία επίπτωση στους μισθούς.

Ο μισθός πρέπει να διατηρηθεί, είπε ο Πούτιν και συμφώνησε στο να δοθεί στις περιοχές το δικαίωμα να καθιερώσουν πρόσθετες μέρες αργίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και μάλιστα από τις 23 Οκτωβρίου.

Νέο ρεκόρ, 1.028 θάνατοι από κορωνοϊό σε μία μέρα

Εν τω μεταξύ, σε νέο ρεκόρ έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από Covid-19 στη Ρωσία την Τετάρτη, καθώς 1.028 ήταν οι νέοι ημερήσιοι θάνατοι από τη νόσο. Συνολικά, οι θάνατοι που συνδέονται με κορωνοϊό ανήλθαν στις 226.353 από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των λοιμώξεων που καταγράφηκαν σε μία μέρα έφτασε επίσης κοντά σε ρεκόρ, στις 34.073, οδηγώντας τις λοιμώξεις από κορωνοϊό σε 8.094.825 από την αρχή της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v