Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Evergrande: Εξασφάλισε τρίμηνη παράταση για ομόλογο $260 εκατ.

Μία ημέρα μετά το «ναυάγιο» της συμφωνίας για πώληση του 50,1% της Evergrande Property Services Group στη Hopson Development Holdings, ο υπερχρεωμένος κινεζικός κολοσσός εξασφάλισε παράταση στην ωρίμανση ομολόγου 260 εκατ. δολαρίων.

Evergrande: Εξασφάλισε τρίμηνη παράταση για ομόλογο $260 εκατ.

Η China Evergrande Group εξασφάλισε παράταση σε ομόλογο του οποίου αθέτησε την πληρωμή, κάτι που δίνει «ανάσα» στην κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, μία ημέρα μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για την πώληση μεριδίου αξίας 2,6 δισ. δολαρίων στη μονάδα υπηρεσιών ακινήτων της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών πληροφοριών REDD, επικαλούμενη ομολογιούχους, ανέφερε πως η Evergrande εξασφάλισε παράταση «μεγαλύτερη των τριών μηνών» στην ωρίμανση ενός ομολόγου 260 εκατ. δολαρίων που είχε εκδοθεί από την κοινοπραξία Jumbο Fortune Enterprise και ήταν εγγυημένο από την Evergrande, το οποίο έληξε στις 3 Οκτωβρίου, καθώς συμφώνησε να παράσχει επιπλέον εγγυήσεις.  

Η πληροφορία αυτή έρχεται μία ημέρα αφότου η Evergrande ανακοίνωσε πως απέρριψε τη συμφωνία πώλησης ποσοστού 50,1% της Evergrande Property Services Group στη Hopson Development Holdings, καθώς η μικρότερου μεγέθους ανταγωνίστρια δεν πληρούσε «το προαπαιτούμενο της υποβολής γενικής προσφοράς».

Και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορήθηκαν για την εξέλιξη αυτή, με τη Hopson να λέει πως δεν δέχεται ότι «υπάρχει οποιαδήποτε βάση» για τον τερματισμό από την Evergrande της συμφωνίας πώλησης και πως διερευνά επιλογές για να προστατεύσει τα νόμιμα συμφέροντά της.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία που ναυαγεί, την ώρα που η Evergrande αγωνίζεται να συγκεντρώσει πόρους καθώς λήγουν η μία μετά την άλλη οι προθεσμίες πληρωμής ομολόγων της.

Σημειώνεται πως σύντομα λήγει η περίοδος χάριτος 30 ημερών που είχε η Evergrande για να πληρώσει κουπόνι 83,5 εκατ. δολαρίων για ένα offshore ομόλογο. Εάν δεν καταβληθεί η πληρωμή, τότε η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων θα θεωρηθεί πως αθέτησε την υποχρέωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v