Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Aramco: Μην δαιμονοποιείτε τους υδρογονάνθρακες!

Χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για να διασφαλιστεί επαρκής πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα διαφορετικά μπορεί να υπάρξει «οικονομική κρίση», προειδοποίησε ο Amin Nasser.

CEO Aramco: Μην δαιμονοποιείτε τους υδρογονάνθρακες!

Ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού Saudi Aramco, Amin Nasser, δήλωσε σήμερα πως ο κλάδος των υδρογονανθράκων δεν πρέπει να δαιμονοποιείται, και πως χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις για να διασφαλιστεί επαρκής πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα διαφορετικά μπορεί να υπάρξει «οικονομική κρίση».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Nasser, μιλώντας στο Saudi Green Initiative, είπε πως η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του αργού πετρελαίου «μειώνεται ταχύτατα» και με το άνοιγμα των οικονομιών μετά την Covid-19 η χρήση θα αυξηθεί. Είπε πως η Aramco κάνει αυτό που της αναλογεί αλλά «ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί».

Ο Nasser είπε επίσης πως η επικέντρωση πρέπει να είναι τόσο στις υφιστάμενες όσο και στις νέες ενεργειακές πηγές και πως η «δαιμονοποίηση» του κλάδου των υδρογονανθράκων «δεν θα βοηθήσει κανέναν».

Η Aramco δεσμεύτηκε να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050 ενώ το βασίλειο, πρώτος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2060.

Η Aramco έχει στόχο να μειώσει στο μηδέν τις καθαρές εκπομπές της έως το 2050", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Αμίν Νάσερ στο συνέδριο "Saudi Green Initiative" που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο Ριάντ. "Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση προαναγγέλλεται δύσκολη, αλλά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση για ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα".

Νωρίτερα σήμερα, ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι η χώρα του στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.

Η Σαουδική Αραβία, ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, έκανε γνωστό επίσης ότι θα συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου (ένα από τα πιο συνήθη αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) κατά 30% έως το 2030.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v