Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν τα βρήκαν στην Ιταλία για την πώληση της Monte dei Paschi

Οι προσπάθειες πώλησης της προβληματικής τράπεζας κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο. Η Ιταλία θα επιδιώξει τώρα παράταση της προθεσμίας που έληγε στο τέλος του έτους.

Δεν τα βρήκαν στην Ιταλία για την πώληση της Monte dei Paschi

Να ζητήσει περισσότερο χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ενωση για να βρει αγοραστή για την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA θα ζητήσει η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, καθώς οι προσπάθειες πώλησης της προβληματικής τράπεζας της Τοσκάνης κατέρρευσαν το Σαββατοκύριακο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ιταλική κυβέρνηση και η UniCredit με έδρα το Μιλάνο υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Andrea Orcel ανέφεραν σε κοινή δήλωση την Κυριακή ότι δεν συνεχίζουν πλέον τις συνομιλίες. Οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για το πόσα νέα κεφάλαια χρειάζεται η Monte dei Paschi πριν την πώληση και τα περιουσιακά στοιχεία που θα μεταφερθούν, είπαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Ιταλία θα επιδιώξει τώρα παράταση της προθεσμίας που έληγε στο τέλος του έτους. Το χρονικό όριο ήταν προϋπόθεση για να δώσει το πράσινο φως η ΕΕ στο προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης.

Η UniCredit υποστήριζε ότι η Monte dei Paschi χρειάζεται περίπου 7 δισ. ευρώ κεφάλαια, περίπου τρεις φορές υψηλότερα από την αρχική εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v