Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασε το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla

Στο κλειστό κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση πάνω από $1 τρισ. μπήκε η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων 11 χρόνια μετά την εισαγωγή της στη Wall Street. Ράλι 9% για τη μετοχή με ώθηση από το ντιλ-μαμούθ με τη Hertz.

Ξεπέρασε το $1 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Tesla

H κεφαλαιοποίηση της Tesla ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια τη Δευτέρα καθώς η μετοχή της εταιρείας του Έλον Μασκ ενισχύεται πάνω από 9% με ώθηση από την παραγγελία ρεκόρ 100.000 ηλεκτρικών οχημάτων από τη Hertz.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αγορά που έγινε ποτέ για ηλεκτρικά οχήματα ενώ τα έσοδα για την αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να φτάσουν τα $4,2 δισ. Ενώ οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων συνήθως απαιτούν μεγάλες εκπτώσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, το μέγεθος της παραγγελίας υποδηλώνει ότι η Hertz πληρώνει κοντά στις τιμές καταλόγου.

Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν μέσα στους επόμενους 14 μήνες.

H μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 9,5% στα 996 δολάρια.

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε μόλις 11 χρόνια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2010 για να επιτύχει αυτό το ορόσημο. Το Facebook το κατάφερε γρηγορότερα, αν και η κεφαλαιοποίησή του τώρα βρίσκεται κάτω από το 1 τρισ. δολάρια.

Τα άλλα μέλη του κλειστού κλαμπ είναι η Apple, η Microsoft, η Alphabet και η Amazon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v