Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το... δελτίο καιρού ανεβάζει τώρα το ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη

Προβλέψεις για πτώση της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα στη Βόρεια Ευρώπη ανεβάζουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Το... δελτίο καιρού ανεβάζει τώρα το ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη

Τα δελτία καιρού που προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας πυροδοτούν νέα άνοδο στις τιμές της ενέργειας στη Γηραιά Ηπειρο. Δύο έρευνες για τον καιρό στη Βόρεια Ευρώπη δημοσιεύτηκαν σήμερα και σε αυτές εκτιμάται ότι ο καιρός θα χαλάσει την επόμενη εβδομάδα. Αντίθετα, υψηλότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες αναμένονται για την ανατολική Ευρώπη, επισημαίνει το Bloomberg.

Η είδηση οδήγησε τις τιμές στη γερμανική αγορά για τον επόμενο μήνα να ανέβουν κατά 2,4%, στα 196 ευρώ η μεγαβατώρα, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου. Στη Γαλλία, η τιμή έφτασε τα 234 ευρώ ή 2,3% υψηλότερα.

Στελέχη της αγοράς αποδίδουν την άνοδο τόσο στις προβλέψεις για τη θερμοκρασία όσο και σε μια μείωση που καταγράφεται στους όγκους φυσικού αερίου από το Yamal στη Σιβηρία.

Την ίδια στιγμή, στη Γερμανία μειώνονται οι όγκοι σε ό,τι αφορά τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά. Βρίσκονται στα χαμηλά Μαΐου καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς κοστίζει στους traders. Μόνο 163 μεγαβάτ διακινήθηκαν έναντι πάνω από 1.600 αρχές Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v