Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμα για απώλειες το τελευταίο τρίμηνο από την Credit Suisse

Τα κέρδη της ελβετικής τράπεζας υποχώρησαν 21% το τρίτο τρίμηνο, λόγω νομικών εξόδων, φτάνοντας στα 476 εκατ. δολάρια. Ηταν ωστόσο υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σήμα για απώλειες το τελευταίο τρίμηνο από την Credit Suisse

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η Credit Suisse το τρίτο τρίμηνο, αλλά δέχθηκε χτύπημα από τις χρεώσεις για τη διευθέτηση των κατηγοριών για διαφθορά στη Μοζαμβίκη και από άλλα νομικά ζητήματα.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η ελβετική τράπεζα προειδοποίησε επίσης ότι αναμένει να αναφέρει καθαρή ζημία το τελευταίο τρίμηνο του 2021 λόγω απομείωσης 1,6 δισ. ελβετικών φράγκων που σχετίζεται με την αναδιάρθρωση, καθώς και άλλες χρεώσεις και νομικές αμοιβές. 

H Credit Suisse ανακοίνωσε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι τα κέρδη μειώθηκαν 21%, με χτύπημα από δικαστικά έξοδα ύψους 620 εκατ. δολαρίων, φτάνοντας στα 434 εκατ. ελβετικά φράγκα (476 εκατ. δολάρια) το τρίτο τρίμηνο -ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για 333,8 εκατ. ελβετικά φράγκα, που αναμένονταν, σύμφωνα με τη Refinitiv. 

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 5,4 δισ. ελβετικά φράγκα, από 5,2 δισ. έναν χρόνο πριν. Οι μετοχές της είναι 12% χαμηλότερα μέχρι στιγμής φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v