Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάουτσι: Πότε θα τελειώσει η πανδημία

Επιφυλακτικός ο διάσημος επιδημιολόγος στο ερώτημα αν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία την άνοιξη του 2022. «Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση εξάπλωσης», τονίζει.

Φάουτσι: Πότε θα τελειώσει η πανδημία

Με τίτλο «Ο εφιάλτης συνεχίζεται», ο Άντονι Φάουτσι, «ίσως ο διασημότερος επιδημιολόγος στον κόσμο», δίνει συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit με αφορμή τι άλλο; Την πανδημία και τις προβλέψεις του.

Στο ερώτημα αν την άνοιξη του 2022 θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία ο αμερικανός επιστήμονας απαντά: «Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ όπως συμβαίνει σήμερα.

Όμως μην ξεχνάτε. Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων βρισκόμαστε ακόμα στην φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία», καταλήγει ο Άντονι Φάουτσι.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο