Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 10 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Στις 66,8 μονάδες υποχώρησε τον Νοέμβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

Σε χαμηλό 10 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη βούτηξε σε χαμηλό 10 ετών τον Νοέμβριο καθώς ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1990.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 66,8 μονάδες τον Νοέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. 

Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Νοέμβριο του 2011 και αρκετά χαμηλότερη από την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο στις 72,5 μονάδες. 

Τον Οκτώβριο ο δείκτες είχε διαμορφωθεί στις 71,7 μονάδες.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η μέτρηση έδειξε ότι οι καταναλωτές αναμένουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα πληθωρισμού, στο 4,9% για το επόμενο 12μηνο.

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη έπεσε στις αρχές Νοεμβρίου στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας λόγω της ανόδου του πληθωρισμού και της αυξανόμενης πεποίθησης των καταναλωτών ότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί αποτελεσματικές πολιτικές για τον μετριασμό του πλήγματος από την άνοδο του πληθωρισμού» αναφέρει σε ανακοίνωση ο επικεφαλής της ομάδας των οικονομολόγων που καταρτίζουν τον δείκτη. 

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να εγκαταλείπουν τις θέσεις εργασίας τους με ρυθμούς ρεκόρ τον Σεπτέμβριο.

Σε μια ένδειξη εμπιστοσύνης για την κατάσταση της αγοράς εργασίας, περίπου 4,43 εκατομμύρια άνθρωποι παραιτήθηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v