Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα με ΕΕ λέει ότι ψάχνει η Λευκορωσία

«Συμφωνήσαμε ότι κανείς δεν χρειάζεται κλιμάκωση, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Λευκορωσία», είπε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο για την τηλεφωνική συνομιλία του με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Βοήθεια θα ζητήσει και από τον Πούτιν.

Αποκλιμάκωση της κρίσης στα σύνορα με ΕΕ λέει ότι ψάχνει η Λευκορωσία

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, αντιμετωπίζοντας την απειλή νέων κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι επιδιώκει να αποκλιμακώσει τη μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της χώρας του με την ΕΕ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πολωνικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και νερό για να απωθήσουν μια ομάδα προσφύγων που προσπαθούσαν να παραβιάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με αξιωματούχους. Δεν υπήρξε άμεση αναφορά για τραυματισμούς.

«Συμφωνήσαμε ότι κανείς δεν χρειάζεται κλιμάκωση, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε η Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο για την τηλεφωνική συνομιλία του τη Δευτέρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Λουκασένκο είπε ότι πρότεινε έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος των πολλών χιλιάδων προσφύγων που τώρα έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, λέγοντας ότι η Μέρκελ συμφώνησε να εξετάσει την ιδέα. Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τρίτη, για να ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία στην κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v