Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Γερμανία, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Μόλις 5 κλίνες ΜΕΘ στη Βρέμη για 680.000 κατοίκους, μόλις 79 στο Βερολίνο για 3,8 εκατ. πολίτες. Στην Ιταλία μεταφέρθηκαν ασθενείς. Εκτινάχθηκαν οι θάνατοι, κατακλύστηκαν τα νοσοκομεία, μπορεί να είναι πολύ αργά για μέτρα.

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στη Γερμανία, γεμίζουν οι ΜΕΘ

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κρίση του κορωνοϊού στη Γερμανία, με το σκηνικό να είναι εξαιρετικά δύσκολο ενόψει Χριστουγέννων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, τα νέα κρούσματα αυξάνονται ασταμάτητα, ενώ οι Αρχές καθυστερούν να δράσουν εν μέσω αλλαγής εξουσίας -οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κρούσματα και θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη δοκιμασία της πανδημίας βρίσκεται η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κατάσταση είναι δραματική. Τα νέα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε 12 μέρες και τα νοσοκομεία θα κατακλύζονται μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον Michael Meyer-Hermann, ειδικό Ανοσολογίας στο Κέντρο Ερευνας Λοιμώξεων στο Braunschweig, ο οποίος βλέπει ανάγκη για πιο αυστηρά μέτρα. 

Οι αρχές πρέπει να δράσουν γρήγορα για να μειώσουν τις επαφές μεταξύ των ανθρώπων, σημειώνει, προσθέτοντας ότι τα μπαρ και τα κλαμπ πρέπει να κλείσουν, καθώς συχνά είναι εστία μολύνσεων. Συνιστά επίσης τον περιορισμό της χωρητικότητας σε δημόσιες εκδηλώσεις και τον περιορισμό του αριθμού των μη εμβολιασμένων ατόμων σε ιδιωτικούς χώρους. Αλλά οι αρχές προσπαθούν μέχρι στιγμής να αποφύγουν τέτοια δραστικά μέτρα.

«Το επείγον κύμα στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή δεν θα σταματήσει με τους εμβολιασμούς», καθώς χρειάζονται εβδομάδες για να αποκτήσουν οι άνθρωποι πλήρη προστασία, πρόσθεσε.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλήρεις σε ορισμένες περιοχές. Στο Βερολίνο, υπήρχαν διαθέσιμα 79 κρεβάτια εντατικής θεραπείας για τα 3,8 εκατ. κατοίκους της πόλης την Παρασκευή, ενώ στη Βρέμη υπήρχαν μόνο 5 κρεβάτια για τις 680.000 κατοίκους της. Και στη Βαυαρία την περασμένη εβδομάδα, δύο ασθενείς ΜΕΘ μεταφέρθηκαν στην Ιταλία λόγω έλλειψης πόρων.

Η Γερμανία διαθέτει σήμερα σε όλη τη χώρα περίπου 31.700 κλίνες ΜΕΘ, συμπεριλαμβανομένων 9.400 εφεδρικές έκτακτης ανάγκης. Είναι περίπου 5.000 λιγότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με το DIVI-Intensivregister.

Την Πέμπτη, η Γερμανία ανακοίνωσε 65.000 νέα κρούσματα, καταγράφοντας άλμα-ρεκόρ. Ακόμη 53.000 ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής, οδηγώντας το επταήμερο ποσοστό ανά 100.000 σε νέο υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v