Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tα ευρωπαϊκά lockdown απειλούν με υποβάθμιση σε junk ομόλογα €50 δισ.

Περίπου 84 ομόλογα αξίας 46 δισ. ευρώ βρίσκονται στα πρόθυρα να βγουν από την επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

Tα ευρωπαϊκά lockdown απειλούν με υποβάθμιση σε junk ομόλογα €50 δισ.

Ένα νέο κύμα υποτιμήσεων ομολόγων σε «junk» πλανάται πάνω από την Ευρώπη καθώς η ήπειρος δέχεται ένα νέο ισχυρό χτύπημα από την πανδημία.

Περίπου 84 ομόλογα αξίας 46 δισ. ευρώ βρίσκονται στα πρόθυρα να βγουν από την επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

«Με τα ευρωπαϊκά lockdown να επιστρέφουν, οι "έκπτωτοι άγγελοι" είναι μια ανησυχία» υποστηρίζουν οι αναλυτές. Τους τελευταίους έξι μήνες υπήρξε μόνο μια υποβάθμιση κάτω από την επενδυτική βαθμίδα στην Ευρώπη. 

Οι υποβαθμίσεις αποτελούν ένα ακόμα σημάδι για τις ρωγμές που αρχίζουν να εμφανίζονται στις ευρωπαϊκές αγορές πίστωσης οι οποίες έχουν στηριχτεί ώς τώρα στις αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ. Αλλά τώρα η στήριξη αυτή αναμένεται να περιοριστεί από τον Μάρτιο και έπειτα και η προοπτική αυτή οδηγεί υψηλότρα το κόσος δανεισμού και τη μεταβλητότητα. 

Το risk premium στα εταιρικά ομόλογα σε ευρώ αυξήθηκε πάνω από το 1% για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Την ίδια στιγμή η μεταβλητότητα στα spreads ενισχύεται σε υψηλά πολλών μηνών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v