Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εφτασε Ευρώπη η νέα μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής

Μη εμβολιασμένη που εντοπίστηκε θετική στην Covid-19 στις 22 Νοεμβρίου είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της μετάλλαξης που προκαλεί ανησυχία.

Εφτασε Ευρώπη η νέα μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής

Το Βέλγιο φέρεται να επιβεβαίωσε κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού σε γυναίκα που ταξίδεψε από το εξωτερικό, μεταδίδει το Bloomberg. 

Ο υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η μετάλλαξη εντοπίστηκε σε μη εμβολιασμένο πρόσωπο, που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό στις 22 Νοεμβρίου. 

Πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορωνοϊό.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει το rtbf.

Μινι lockdown

Εν τω μεταξύ, το Βέλγιο ανακοίνωσε σήμερα νέους περιορισμούς όπως το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων και το κλείσιμο νωρίτερα των μπαρ και των εστιατορίων προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές επαφές και να περισταλεί το τέταρτο κύμα μολύνσεων COVID-19 που εξαπλώνεται γρήγορα.

"Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση τώρα που είναι χειρότερη από την πιο απαισιόδοξη άποψη των ειδικών μόλις πριν από δύο εβδομάδες", δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται. "Αν δεν είχαμε σήμερα ένα τόσο ψηλό ποσοστό εμβολιασμού σήμερα, θα ήμασταν σε απολύτως σοβαρή κατάσταση".

Τα νέα μέτρα, που θα αρχίσουν να ισχύουν από αύριο Σάββατο και για τρεις εβδομάδες, λαμβάνονται μόλις μία εβδομάδα έπειτα μια προηγούμενη δέσμη περιορισμών λόγω κορονοϊού, περιλαμβανομένης της επέκτασης της υποχρέωσης χρήσης μάσκας και μεγαλύτερου ποσοστού τηλεργασίας.

Με βάση τους νέους κανόνες, οι χριστουγεννιάτικες αγορές, οι χώροι πολιτισμού, τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να κλείνουν στις 11.00 π.μ., με ανώτατο όριο έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Επίσης, απαγορεύονται τα ιδιωτικά πάρτι και οι συγκεντρώσεις, εκτός γάμων και κηδειών.

Επιπλέον, οι Βέλγοι θα πρέπει να κάνουν τα ψώνια τους μόνοι τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v