Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Aντιμέτωπες με ελλείψεις προσωπικού και πληθωρισμό οι επιχειρήσεις

Η άνοδος των τιμών αποτελεί την κύρια πρόκληση των αμερικανικών επιχειρήσεων οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, σύμφωνα με τη Beige Book.

Fed: Aντιμέτωπες με ελλείψεις προσωπικού και πληθωρισμό οι επιχειρήσεις

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο προς μέτριο ρυθμό τον Οκτώβριο και το πρώτο μισό του Νοεμβρίου με τις επιχειρήσεις να είναι αντιμέτωπες με την άνοδο του πληθωρισμού και ελλείψεις στο εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με έκθεση της Fed.

«Οι τιμές ενισχύθηκαν με μέτριο προς ισχυρό ρυθμό, με τις αυξήσεις τιμών να είναι εκτεταμένες σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Υπήρξαν γενικευμένες αυξήσεις στο κόστος των εισροών που τροφοδοτήθηκαν από την ισχυρή ζήτηση για πρώτες ύλες, τις δυσκολίες στον εφοδιασμό και τη δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού» επισημαίνεται στη Beige Book της Fed. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ επισημαίνει ότι πολλές από τις 12 περιφέρειές της είχαν δυσκολίες να καλύψουν ανοιχτές θέσεις εργασίας, το οποίο οδήγησε σε αυξήσεις μισθών. 

Σχεδόν όλες οι περιφέρειες κατέγραψαν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. 

Η καταναλωτική δαπάνη κατέγραψε ήπια άνοδο και οι προοπτικές για τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα παραμένουν θετικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v