Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμβολιασμένοι κόλλησαν Ομικρον ενώ ήταν σε απομόνωση

Τι έδειξαν κάμερες κλειστού κυκλώματος σε ξενοδοχείο καραντίνας και γιατί ανησυχούν οι ερευνητές. Περίπου 450 επιστήμονες σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει επείγουσες μελέτες.

Εμβολιασμένοι κόλλησαν Ομικρον ενώ ήταν σε απομόνωση

Δύο πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που ήταν σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Χονγκ Κονγκ κόλλησαν τη μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, αναδεικνύοντας τον λόγο που η παραλλαγή προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης έδειξαν ότι κανένα άτομο δεν έφυγε από το δωμάτιο ή είχε κάποια επαφή. Ανοιγαν μόνο οι αντίστοιχες πόρτες για τρόφιμα και τεστ κορωνοϊού, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι ο ιός μεταφέρθηκε από τον αέρα, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.

Η Όμικρον, με έναν άνευ προηγουμένου αριθμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα, έχει προκαλέσει ανησυχίες για αποφυγή της προστασίας των εμβολίων και αύξηση των κρουσμάτων.

Περίπου 450 ερευνητές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει επείγουσες μελέτες για να κατανοήσουν τον βαθμό στον οποίο οι μεταλλάξεις της Όμικρον μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και να αυξήσουν τη μεταδοτικότητά του σε μια παγκόσμια προσπάθεια που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε λίγες μέρες, δήλωσε επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v