Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερευνα κατά της Tesla από την SEC για τα ηλιακά πάνελ

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαφοράς των ΗΠΑ η εταιρεία του Έλον Μασκ μετά από καταγγελία πληροφοριοδότη.

Ερευνα κατά της Tesla από την SEC για τα ηλιακά πάνελ

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ξεκίνησε επίσημη έρευνα κατά της Tesla μετά από καταγγελία πληροφοριοδότη ότι η εταιρεία δεν ενημέρωσε το κοινό και τους μετόχους σχετικά με τους κινδύνους ανάφλεξης των ηλιακών πάνελ της, αναφέρεται σε επιστολή του οργανισμού.

Η SEC αποκάλυψε την πληροφορία για την έρευνα κατά της Tesla σε απαντητική επιστολή με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου στον πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, Στίβεν Χένκες, ο οποίς το 2019 είχε καταθέσει καταγγελία σχετικά με την ασφάλεια των ηλιακών πάνελ της Tesla.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η SEC αναφέρει στην επιστολή «ότι η έρευνα είναι ενεργή και συνεχίζεται», αλλά τονίζει ότι η επιστολή δεν πρέπει να ληφθεί ως ένδειξη ότι έχει επιβεβαιωθεί κάποια παρανομία. 

Ο κ. Χένκες, πρώην υπάλληλος της Toyota, απολύθηκε από την Tesla τον Αύγουστο του 2020 και μήνυσε την αυτοκινητοβιομηχανία ισχυριζόμενος ότι η απόλυση του οφείλεται στις ανησυχίες που εξέφρασε για την ασφάλεια των ηλιακών πάνελ.

Στην επιστολή προς την SEC,  ο κ. Χένκες υποστήριζε ότι η Tesla και η SolarCity, την οποία εξαγόρασε το 2016, δεν αποκάλυψαν στους μετόχους τον κίνδυνο ανάφλεξης των ηλιακών πάνελ.

Η μετοχή της Tesla βουτάει 5,6% και βρίσκεται πάνω από 20% χαμηλότερα από τα υψηλά Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v