Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερχεται τσουνάμι κρουσμάτων Ομικρον στη Βρετανία

Δραματική έκκληση του πρωθυπουργού για τρίτη δόση. «Ερχεται παλιρροϊκό κύμα Όμικρον και φοβάμαι ότι είναι πλέον σαφές ότι δύο δόσεις εμβολίου απλά δεν αρκούν για να δώσουν το επίπεδο προστασίας που χρειαζόμαστε όλοι», τόνισε.

Ερχεται τσουνάμι κρουσμάτων Ομικρον στη Βρετανία

Με τσουνάμι λοιμώξεων Όμικρον είναι αντιμέτωπο το Ηνωμένο Βασίλειο όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έβαλε προθεσμία τα τέλη του έτους για το πρόγραμμα ενισχυτικών εμβολιασμών της χώρας.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Τζόνσον είπε σε μία ομιλία που οργανώθηκε βιαστικά: «Ολοι οι δικαιούχοι ηλικίας 18 ετών και πάνω θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ενισχυτική δόση πριν από την Πρωτοχρονιά».
Ο Τζόνσον, ο οποίος έχει γίνει αντικείμενο καυστικών πρωτοσέλιδων σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας, προσπάθησε να αλλάξει το αφήγημα στην ομιλία του.

Η σύντομη ομιλία του ήρθε λίγες ώρες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο αύξησε το επίπεδο συναγερμού για την Covid σε τέσσερα από τρία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων Όμικρον σχεδόν διπλασιάστηκε την Κυριακή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, εν μέσω προειδοποιητικών ενδείξεων ότι η αγαπημένη Εθνική Υπηρεσία Υγείας της χώρας λυγίζει υπό την πίεση.

«Ερχεται ένα παλιρροϊκό κύμα Όμικρον και φοβάμαι ότι είναι πλέον σαφές ότι δύο δόσεις εμβολίου απλά δεν αρκούν για να δώσουν το επίπεδο προστασίας που χρειαζόμαστε όλοι», είπε ο Τζόνσον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v