Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός στην Αγγλία με δραματική αύξηση νοσηλειών

Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ήτοι 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συναγερμός στην Αγγλία με δραματική αύξηση νοσηλειών

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19 σήμερα στην Αγγλία, μια πρώτη από τις αρχές Μαρτίου, την ώρα που η Βρετανία κατέγραψε περισσότερες από 183.000 επιπλέον μολύνσεις, ένα νέο ρεκόρ που οφείλεται στη ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Στην Αγγλία, 10.462 άνθρωποι νοσηλεύονταν με Covid-19 σήμερα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, που σηματοδοτεί αύξηση 48% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία υγείας NHS England. Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ήτοι 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν επίσης τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά μετά την εισαγωγή τους, ενώ κανένας επικαιροποιημένος αριθμός δεν είναι διαθέσιμος σήμερα σχετικά με τις νοσηλείες στο σύνολο της Βρετανίας.

Μπροστά στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, που είναι πλέον κυρίαρχη, η Βρετανία ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, η οποία έχει ήδη επιτρέψει τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης στο 57,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον ανέφερε σήμερα ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, έως το 90% εξ αυτών, δεν έχει λάβει μια ενισχυτική δόση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v