Ιταλία: Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινά η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Ο νυν πρωθυπουργός Mario Draghi έχει ξεκαθαρίσει πως θα ήθελε να γίνει πρόεδρος, ωστόσο δεν είναι βέβαιο πως θα το καταφέρει.

Ιταλία: Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινά η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Στις 24 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Ιταλικό κοινοβούλιο προκειμένου να ξεκινήσει την ψηφοφορία για τον νέο επικεφαλής του κράτους, που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Sergio Mattarella, όπως αποφάσισε σήμερα ο επικεφαλής της κάτω βουλής.

Η εκλογή ενός νέου προέδρου της δημοκρατίας μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το μέλλον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Mario Draghi, που προσπαθεί να περιορίσει ένα κύμα κρουσμάτων Covid-19, όπως σημειώνει το Reuters.

Ο Draghi έχει ξεκαθαρίσει πως θα ήθελε να γίνει πρόεδρος, βάζοντας τέλος στην 11μηνη κυβέρνησή του και αφήνοντας στη χώρα την επιλογή είτε να διορίσει νέο πρωθυπουργό ή να διενεργήσει νέες εκλογές έναν χρόνο νωρίτερα του προγραμματισμένου.

Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ θα πάρει τη θέση, αφού η πρώτη επιλογή των κεντροδεξιών κομμάτων της Ιταλίας είναι ο 85χρονος και τέσσερις φορές πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi.

Πιθανότητες θεωρείται επίσης πως έχουν οι Pier Ferdinando Casini, Giuliano Amato και Marta Cartabia.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v