Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράθυρο Fed για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων

Το οutlook της Fed για την οικονομία μπορεί να δικαιολογεί μια αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα ή ταχύτερα από ότι αναμενόταν προηγουμένως, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου.

Παράθυρο Fed για ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων

Αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι η ενίσχυση της οικονομίας και ο υψηλότερος πληθωρισμός θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξήσεις των επιτοκίων νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, με ορισμένους αξιωματούχους να τάσσονται υπέρ του να αρχίσει η συρρίκνωση του ισολογισμού αμέσως μετά.

«Οι συμμετέχοντες γενικά σημείωσαν ότι, δεδομένου του outlook του καθενός για την οικονομία, την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό, μπορεί να δικαιολογηθεί η αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα ή με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι περίμεναν προηγουμένως οι συμμετέχοντες», σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

«Ορισμένοι συμμετέχοντες παρατήρησαν επίσης ότι θα ήταν σκόπιμο να αρχίσει να μειώνεται το μέγεθος του ισολογισμού της Fed σχετικά σύντομα μετά την έναρξη της αύξησης των επιτοκίων», αναφέρεται σύμφωνα με το Bloomberg στα πρακτικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v