Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά για τις τιμές χοιρινού, θανατηφόρος ιός απειλεί την αγορά στην Ευρώπη

Η Γερμανία παλεύει με την αφρικανική πανώλη των χοίρων για περισσότερο από έναν χρόνο, οδηγώντας σημαντικούς αγοραστές όπως η Κίνα να απαγορεύσουν τις εισαγωγές από εκεί. Σε πολυετή χαμηλά η τιμή του χοιρινού.

Βουτιά για τις τιμές χοιρινού, θανατηφόρος ιός απειλεί την αγορά στην Ευρώπη

Μια θανατηφόρα ασθένεια των χοίρων έχει εξαπλωθεί περαιτέρω στη Δυτική Ευρώπη, αυξάνοντας τον κίνδυνο περισσότερων περιορισμών στις εξαγωγές κορυφαίας χώρας όσον αφορά τις μεταφορές χοιρινού κρέατος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γερμανία παλεύει με την αφρικανική πανώλη των χοίρων για περισσότερο από έναν χρόνο, ωθώντας σημαντικούς αγοραστές όπως η Κίνα να απαγορεύσουν τις εισαγωγές από εκεί.

Ωστόσο, οι ανησυχίες αυξάνονται, καθώς κρούσμα εντοπίστηκε σε αγριογούρουνο στη βορειοδυτική Ιταλία, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οδηγώντας τον ιό πιο κοντά σε Ισπανία και Γαλλία, δύο ακόμη σημαντικούς προμηθευτές της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ΕΕ αντιμετωπίζει ήδη πλεόνασμα χοιρινού κρέατος, γεγονός που έχει οδηγήσει τις τιμές κοντά σε πολυετή χαμηλά. Ενώ η Ιταλία είναι μικρός εξαγωγέας, τυχόν εμπορικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την υπερπροσφορά της Ευρώπης και να συμπιέσουν τα κέρδη των αγροτών σε μια εποχή που αντιμετωπίζουν επίσης αυξανόμενα κόστη ζωοτροφών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v