Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απλήρωτα πρόστιμα από την Πολωνία θα παρακρατήσουν οι Βρυξέλλες

Στα €100 εκατ. ο λογαριασμός. Εάν η Βαρσοβία δεν συμμορφωθεί εντός προθεσμίας 60 ημερών, η Επιτροπή θα παρακρατήσει τα πρόστιμα από τις πληρωμές της ΕΕ που πρόκειται να εκταμιευθούν στην Πολωνία.

Απλήρωτα πρόστιμα από την Πολωνία θα παρακρατήσουν οι Βρυξέλλες

Οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να παρακρατήσουν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ από την Πολωνία, για να καλύψουν απλήρωτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, προειδοποίησε ο επίτροπος Δικαιοσύνης, καθώς απαντά στα «κύματα» προβλημάτων στο δικαστικό σύστημα της χώρας.

Ο Didier Reynders είπε στους Financial Times την Πέμπτη ότι η Eπιτροπή θα στείλει σύντομα επιστολή στη Βαρσοβία, απαιτώντας την καταβολή 69 εκατ. ευρώ σε συσσωρευμένα ημερήσια πρόστιμα που έχει συγκεντρώσει η Πολωνία από τις αρχές Νοεμβρίου έως τις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Εάν η Βαρσοβία δεν συμμορφωθεί εντός προθεσμίας 60 ημερών, η Επιτροπή θα παρακρατήσει τα πρόστιμα από τις πληρωμές της ΕΕ που πρόκειται να εκταμιευθούν στην Πολωνία, ενώ επιπλέον θα επιβληθούν πληρωμές τόκων, είπε. Η Πολωνία έχει ημερήσιες κυρώσεις 1 εκατ. ευρώ καθώς δεν συμμορφώθηκε με τα ευρωπαϊκά δικαστικά μέτρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v