Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Σταθερά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται στο -0,1%. «Προς το παρόν, η Τράπεζα θα παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού (COVID-19) και δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί».

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Τράπεζα της Ιαπωνίας

Να μην αναπροσαρμόσει τα επιτόκια αποφάσισε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan - BoJ) την Τρίτη. Ωστόσο, επέλεξε να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό.

Τα επιτόκια παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και βρίσκονται στο -0,1%. Παράλληλα, ο στόχος απόδοσης του 10ετούς κρατικού ομολόγου ορίστηκε στο 0% περίπου, όπως και τον Δεκέμβριο.

«Προς το παρόν, η Τράπεζα θα παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού (COVID-19) και δεν θα διστάσει να λάβει πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης εάν χρειαστεί, ενώ επίσης αναμένει ότι τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επιτόκια πολιτικής θα παραμείνουν στα επίπεδα τα σημερινά ή τα χαμηλότερα επίπεδά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.

Σε τριμηνιαία έκθεση προοπτικών, η BOJ αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό για το έτος που ξεκινά τον Απρίλιο, στο 1,1% από την προηγούμενη εκτίμηση του 0,9%. Επίσης, αύξησε ελαφρά την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό για το οικονομικό 2023, στο 1,1% από 1,0%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v